FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik općine Civljane A. Gutić fizički napao Pupovčevog rođaka

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Po policijskom izvješću načelnikopćine Civljane Ante Gutić iz HDZ-a jučer je verbalno, a potom ifizički napao mještanina Borisa Vukovića čiji je otac na SDSS-ovojlisti za lokalne izbore.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Po policijskom izvješću načelnik općine Civljane Ante Gutić iz HDZ-a jučer je verbalno, a potom i fizički napao mještanina Borisa Vukovića čiji je otac na SDSS-ovoj listi za lokalne izbore.

Taj je napad danas oštro osudio potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac koje mu je napadnuti rođak, ocijenivši da je povod nasilju izborna utrka.

Gutić pak opovrgava da je udario Vukovića, te tvrdi da ga je, upravo suprotno, Vuković prvo izvrijeđao, a potom pokušao i pregaziti automobilom marke mercedes. Opovrgava i da svađa s Vukovićem ima ikakve veze s izbornom utrkom i nacionalnom pripadnošću.

Gutić je, po policijskom izvješću, jučer poslijepodne Vukovića zaustavio na raskrižju, a kad je ovaj izišao iz automobila, Gutić ga je bez povoda verbalno izvrijeđao, a potom i udario šakom u glavu. Vuković je zatražio liječničku pomoć, a u Domu zdravlja u Kninu utvrđene su mu "lakše ozljede s mogućnošću prekvalifikacije", stoji u policijskom izvješću.

Utvrđeno je da je Vuković nakon incidenta u krvi imao 1,4 promila alkohola, dok je Gutić, protiv kojega slijedi prekršajna prijava, bio potpuno trijezan.

"Vuković je cijeli dan vrijeđao mene, HDZ i sve u Civljanama", kazao je Gutić Hini.

"Načelnik Gutić je nasilnik, koji se i do sada nasilno ponašao prema građanima", kazao je Pupovac Hini.

Smatra da je povod za nasilje bilo protivljenje mještana Gutićevoj ideji da općina u Srbiju pošalje dva autobusa kojima bi izbjeglice došle na lokalne izbore u nedjelju.

"Nisam vjerovao da u HDZ-u još ima onih koji bi silom željeli osvojiti vlast, ali očito je da je tako", kazao je Pupovac, koji o incidentu nije izvijestio predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera.

Pupovac od koalicijskog partnera očekuje da će Gutića suspendirati s načelničkog mjesta.

Gutić pak Pupovčeve izjave smatra predizbornim trikom. Tvrdi da ima potporu većine Srba u Civljanama, kao i onih koji su izbjegli u Srbiju i treće zemlje.

"SDSS-u smeta što je iz Srbije osobnim automobilima već došlo 50 birača, a doći će i iz Njemačke i drugih zemalja. Budući da će srpsko stanovništvo pretežno glasati za moju listu, SDSS je u strahu od izbornog poraza", tvrdi Gutić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙