FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GIP upozorava sudionike izbora na pridržavanje zakona

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Gradsko izborno povjerenstvo Zagreba(GIP) u priopćenju povodom zaprimljenih i uočenih nepravilnostiizborne promidžbe danas je uputilo priopćenje u kojem podsjeća svesudionike izbora na pridržavanje Zakona o izboru članovapredstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne)samouprave.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Gradsko izborno povjerenstvo Zagreba (GIP) u priopćenju povodom zaprimljenih i uočenih nepravilnosti izborne promidžbe danas je uputilo priopćenje u kojem podsjeća sve sudionike izbora na pridržavanje Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U priopćenju GIP napominje da svi sudionici u izborima za članove Gradske skupštine imaju pod jednakim uvjetima pravo na iznošenje i obrazlaganje svojih izbornih programa i izbornu promidžbu.

"Uništavanje, mijenjanje, dopisivanje, dodavanje i drugi oblici intevencija na promidžbenim materijalima političkih stranaka, nezavisnih lista i nezavisnih kandidata na javnim mjestima predstavlja kršenje načela tolerancije, poštenja i poštenog nadmetanja u predizbornoj promidžbi", navodi GIP u priopćenju.

Pritom poziva sve političke stranke i nezavisne kandidate da se u izbornoj promidžbi pridržavaju pravila o ponašanju sudionika u izborima kao i načela o ravnopravnosti i jednakosti svih u predstavljanju program i kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙