FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Vatrogasci iz Hotize i Svetog Martina obilježili blagdan svog zaštitnika

LJUBLJANA, 11. svibnja 2005. (Hina) - Vatrogasci iz slovenskog naseljaHotiza i hrvatskog Svetog Martina na Muri zajedno su proslaviliblagdan svetog Florijana, svoga zaštitnika, što ne bi biloiznenađujuće da se nisu našli upravo u vrijeme kad je njihov kraj zbogzapleta oko zamjene skele za prijevoz preko Mure angažirao diplomatedviju država.
LJUBLJANA, 11. svibnja 2005. (Hina) - Vatrogasci iz slovenskog naselja Hotiza i hrvatskog Svetog Martina na Muri zajedno su proslavili blagdan svetog Florijana, svoga zaštitnika, što ne bi bilo iznenađujuće da se nisu našli upravo u vrijeme kad je njihov kraj zbog zapleta oko zamjene skele za prijevoz preko Mure angažirao diplomate dviju država.

"Za blagdan svetog Florijana, koji je zaštitnik vatrogasaca, u Hotizu je nakon dugo vremena došlo u goste izaslanstvo DVD-a Sveti Martin na Muri. Zajedno su sudjelovali na misi koju je dao hotiški župnik Vili Kovač", piše u srijedu mariborski list "Večer".

Kako se navodi, vatrogasci s obje strane vjeruju da će njihova suradnja biti još bolja kad se napravi most preko Mure između Svetog Martina i Hotize "jer požar ne poznaje granice ni jezike i svjesni su svog poslanstva da čovjeku treba pomagati u nesreći".

Riječ je, kako navodi list, o ponovnom uspostavljanju veza između prekomurskih i međimurskih vatrogasaca koji su se nekada redovno posjećivali i gasili požare na jednoj i drugoj strani iako ih dijeli Mura, a u novim uvjetima moraju za prelazak granice ishoditi i dozvole ministarstava unutarnjih poslova s obje strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙