FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio senatora Voinovicha

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u četvrtak američkog senatora Georgea V. Voinovicha, bivšegaguvernera Savezne Države Ohio, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak američkog senatora Georgea V. Voinovicha, bivšega guvernera Savezne Države Ohio, priopćio je Ured predsjednika.

Kako je priopćeno, senator Voinovich, dobar poznavatelj prilika na jugoistoku Europe, zanimao se za sadašnje stanje u regiji i perspektive prevladavanja problema koji su naslijeđe nedavnih ratova.

Predsjednik Mesić upoznao je svojega gosta s prioritetima hrvatske vanjske politike, stajalištima Hrvatske prema kriznim žarištima u svijetu, uključujući Irak, te o naporima što ih hrvatske vlasti poduzimaju kako bi se definitivno uspostavila pravna država, osigurala puna suradnja s Haškim sudom u cilju individualiziranja krivnje za počinjene zločine tijekom rata, te stvorili uvjeti za povratak u sigurnosti i dostojanstvu svih izbjeglih hrvatskih građana, navodi se u priopćenju.

U sklopu razgovora o američko-hrvatskim odnosima, senator Voinovich je, kako je priopćeno, posebno naglasio pitanje isključivanja američkih državljana iz jurisdikcije Međunarodnog kaznenog suda (ICC).

Predsjednik Mesić objasnio je da bi hrvatska javnost teško mogla prihvatiti da se građane neke treće zemlje izuzima iz sudbenosti jednog međunarodnog suda, dok se u isto vrijeme izručuje vlastite građane, naglasivši da on apsolutno podržava punu suradnju Republike Hrvatske sa Sudom u Haagu, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙