FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACI 2004. završio s 1,51 milijuna kuna gubitka

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka ACI d.d. (Adriatic CroatiaInternational Club), u čijem je sustavu 21 marina duž jadranske obale,prošlu je godinu završila s 1,51 milijunom kuna gubitka, za razliku odgodine prije kada je poslovala s neto dobiti od 6,7 milijuna kuna,podaci su iz nerevidiranog godišnjeg financijskog izvješća te tvrtkekojeg prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka ACI d.d. (Adriatic Croatia International Club), u čijem je sustavu 21 marina duž jadranske obale, prošlu je godinu završila s 1,51 milijunom kuna gubitka, za razliku od godine prije kada je poslovala s neto dobiti od 6,7 milijuna kuna, podaci su iz nerevidiranog godišnjeg financijskog izvješća te tvrtke kojeg prenosi Varaždinska burza.

Iako su ukupni lanjski prihodi ACI-a u odnosu na godinu prije porasli 8,7 posto, na 114,65 milijuna kuna, negativnom je poslovnom rezultatu pridonio istodobni porast ukupnih rashoda, od 17,7 posto, na 116,16 milijuna kuna.

Pritom su im operativni rashodi povećani 20,7 posto, na 106,48 milijuna kuna, dok su financijski rashodi smanjeni 44,4 posto, na 4,26 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda pak gotovo 65 posto ili 74,07 milijuna kuna činili su prihodi od prodaje u inozemstvu, koji su u odnosu na 2003. povećani 9,7 posto.

Od prodaje u zemlji prihod je porastao 13,8 posto, na 26,31 milijun kuna, a poraste su zabilježili i u ostalim segmentima poslovnih prihoda.

U 21 ACI-evoj marini duž jadranske obale, od kojih je 12 na otocima, ukupno je šest tisuća vezova, od čega pet tisuća u moru i tisuću na kopnu, a pružanje usluga u nautičkom turizmu kroz stalni (godišnji i višegodišnji) te mjesečni i dnevni vez osnovna je djelatnost te tvrtke.

Većinski vlasnik ACI-a je Republika Hrvatska, odnosno Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) ima 74,80 posto dionica. Varaždinska tvrtka Patting d.o.o. ima 7,03 posto dionica, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 4,36 posto dionica, a Vladin Središnji državni ured za upravljanje imovinom 3,98 posto. Ostali je udjel podijeljen između više od 600 malih dioničara.

Prošle je godine (u srpnju) za novog predsjednika Glavne skupštine ACI-a imenovan ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, a za zamjenika državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković.

U novi sastav Nadzornog odbora ACI-a imenovani su državni tajnik za more Branko Bačić i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić te Petar Slapničar i Edo Pezzi.

Krajem siječnja ove godine ACI je dobio i novog direktora, Damira Mandekića iz Lovrana.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙