FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve više prijevara slovačkih radnika u Sloveniji

LJUBLJANA,10. svibnja 2005.(Hina) - Slovačke vlasti preporučile susvojim državljanima koji se odlučuju za rad u Sloveniji da sve dobroprovjere i da kupe povratnu kartu, a razlog je sve veći brojprevarenih slovačkih "gastarbajtera" koji uglavnom rade ugrađevinarstvu i cestogradnji.
LJUBLJANA,10. svibnja 2005.(Hina) - Slovačke vlasti preporučile su svojim državljanima koji se odlučuju za rad u Sloveniji da sve dobro provjere i da kupe povratnu kartu, a razlog je sve veći broj prevarenih slovačkih "gastarbajtera" koji uglavnom rade u građevinarstvu i cestogradnji.

Kako piše slovenski poslovni list "Finance", na sve češću pojavu da slovenski poslodavci "zaborave" isplatiti slovačke sezonce upozorena je i Bratislava koja savjetuje radnicima da dobro provjere bonitet poslodavaca i uvjete pod kojima će raditi, te kupe povratnu kartu ili se osiguraju s dosta novaca.

Slovenija je ulaskom u Europsku uniju liberalizirala tržište radne snage s novim članicama Europske unije, a najveći je interes u Slovačkoj gdje su nadnice puno manje nego u Sloveniji.

U Sloveniji trenutačno legalno radi 1.070 slovačkih radnika, a najviše ih je u građevinarstvu, gdje su zamijenili radnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih država s područja bivše Jugoslavije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙