FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ultramaraton Aleksandara Gole od Međugorja do Bleiburga

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji počasnog Bleiburškogvoda i Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva poznati mostarskiultramaratonac Aleksandar Aco Golo, u sklopu obilježavanja 60.obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta već četvrti dan trčiultramaraton od Međugorja do Bleiburga.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji počasnog Bleiburškog voda i Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva poznati mostarski ultramaratonac Aleksandar Aco Golo, u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta već četvrti dan trči ultramaraton od Međugorja do Bleiburga.

Cijeli put dug 640 kilometara Golo planira pretrčati u sedam dnevnih dionica.

Od subote 7. svibnja kada je krenuo iz Svetišta Kraljice mira u Međugorju do sinoć 9. svibnja kada se zaustavio u Udbini, Aco Golo je pretrčao prvih 290 kilometara, a danas u podne je prošao Korenicu.

Do petka navečer nada se dotrčati do nadomak Bleiburga, a subotu ujutro kada počinje službeni dio programa planira dotrčati do spomenika na Bleiburškom polju.

Aco Golo je proteklih godina istrčao nekoliko velikih maratona među kojima Mostar-Split 150 kilometara, Mostar-Banja Luka 240 kilometara i Mostar-Skoplje 600 kilometara, izvijestili su organizatori maratona.

U povodu spomendana Bleiburških žrtava i žrtava Križnog puta, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora 14. svibnja u 12 sati počet će komemoracija na Bleiburškom polju koju će izravno prenositi HRT.

Zbog velikog zanimanja za odlazak na komemoraciju osiguran je besplatan prijevoz iz Zagreba do Bleiburga i natrag. Autobusi će u subotu u 5 sati polaziti s platoa ispred Zagrebačke katedrale, priopćeno je danas iz tajništva Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙