FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica uhićena zbog krijumčarenja emigranata

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila i istražnom sucupredala dvojicu Zagrepčana koji su tijekom vikenda u Slovenijuilegalno prebacili četvero kosovskih Albanaca, izvijestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Policija je uhitila i istražnom sucu predala dvojicu Zagrepčana koji su tijekom vikenda u Sloveniju ilegalno prebacili četvero kosovskih Albanaca, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Albanci uhićeni u Sloveniji prema policijskim su tvrdnjama samo dio grupe od osam stranaca koje je osumnjičeni 38-godišnjak za ukupno 8.200 eura doveo u Zagreb i trebao prebaciti u Sloveniju. No, nedugo nakon što je četvero emigranata pješice prešlo Sutlu i ušlo u Europsku uniju, u mjestu Stara Vas Bizeljsko, uhitili su ih slovenski policajci i vratili u Hrvatsku.

Policija tvrdi da je Albance preko hrvatsko-slovenske granice pješice preveo drugosumnjičeni 19-godišnjak, nakon što su do rijeke Sutle došli "golfom" kojega je vozio nepoznati muškarac.

Prvoosumnjičeni se tereti i da je Albance, nakon što ih je 17. travnja kombijem iz Prištine dovezao u Zagreb, smjestio u napuštenu obiteljsku kući u Dubravi i stan nedaleko Autobusnog kolodvora. Tamo ih je skrivao do 5. svibnja kada je po četvoricu došao "fordom escort" talijanskih registracija. Potom ih je premjestio u "golf", a on je kao prethodnica automobilom otišao do granice, kažu u policiji.

Nakon što su Albanci zatečeni u Sloveniji predani policijskoj postaji u Zaprešiću, zagrebačka je policija uhitila dvojicu osumnjičenih i predala ih istražnom sucu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙