FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan uhitio 13 militanata povezanih s al Qaidom

ISLAMABAD, 5. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Pakistanske snage sigurnostiuhitile su još 13 militanata povezanih s al Qaidom u novoj operaciji uregiji Bajur, izjavio je u četvrtak jedan visoki vladin dužnosnik.
ISLAMABAD, 5. svibnja 2005. (Hina/DPA) - Pakistanske snage sigurnosti uhitile su još 13 militanata povezanih s al Qaidom u novoj operaciji u regiji Bajur, izjavio je u četvrtak jedan visoki vladin dužnosnik.

Ta su uhićenja izvršena nekoliko sati nakon što je vlada objavila da je uhvatila visoko pozicioniranog člana al Qaide Abu Faraj al-Libija u srijedu. Međutim, dužnosnik je rekao da te dvije operacije nisu izravno povezane.

"Uhitili smo 13 osumnjičenih terorista u različitim akcijama u Bajuru, ali te (operacije) nemaju veze s uhićenjem al-Libija", rekao je Javed Iqbal Cheema, dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova.

Uhićenici su pakistanski državljani, osim jednog Uzbekistanca, rekao je Cheema i najavio nove operacije u različitim dijelovima zemlje, a posebice na sjeverozapadu zemlje u blizini granice s Afganistanom.

Drugi visoki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je za dpa da istražitelji pokušavaju saznati od al-Libija gdje se nalazi Osama bin Laden.

Al-Libija, koji se smatra brojem tri u hijerarhiji al Qaide, uhitile su pakistanske snage sigurnosti u ponedjeljak, ali je to objavljeno tek u srijedu. Za njega se tvrdi da stoji iza najmanje dva pokušaja atentata na pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa. Uhićen je nakon pucnjave u predgrađu Mardana, u blizini Peshawara, glavnog grada sjeverozapadne pogranične pakistanske pokrajine.

Američki predsjednik George W. Bush ocijenio je u srijedu da je hvatanje trećeg po važnosti čelnika al-Qaide važna pobjeda u borbi protiv terorizma.

"On je trenutačno u našem pritvoru i prvo ćemo mu suditi", rekao je pakistanski ministar informiranja Rashid Ahmed odgovarajući na upit hoće li al-Libi biti izručen SAD-u, koji je ponudio nagradu od 10 milijuna dolara za njegovo uhićenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙