FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kvarner: milijardu kuna za poboljšanje turističke ponude i kapaciteta

RIJEKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji je upoboljšanje kvalitete ponude i nove sadržaje za predstojeću turističkusezonu uloženo više od milijardu kuna, a oko pet milijuna kunakvarnerska Turistička zajednica (TZ) utrošila je u oglašavanje na10-ak tržišta, kazala je danas direktorica TZ-a Kvarnera GordanaMedved.
RIJEKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji je u poboljšanje kvalitete ponude i nove sadržaje za predstojeću turističku sezonu uloženo više od milijardu kuna, a oko pet milijuna kuna kvarnerska Turistička zajednica (TZ) utrošila je u oglašavanje na 10-ak tržišta, kazala je danas direktorica TZ-a Kvarnera Gordana Medved.

Provedene pripreme za turističku sezonu tema su današnjeg sastanka u Rijeci Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i turističkih zajednica u toj županiji. Razgovaralo se i o primjeni izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj pristojbi.

Medved je kazala da je u prva četiri mjeseca ove godine na Kvarneru ostvareno oko 500.000 noćenja ili 5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a vjerojatni razlozi tomu su nešto raniji nadnevak blagdana Uskrsa te loše vrijeme.

Novost u odnosu na prethodne godine je veći broj gostiju iz Francuske koji su na četvrtom mjestu po broju ostvarenih noćenja. Kao novo tržište sve je prisutniji Izrael, pa su gosti iz te zemlje, po broju noćenja, na šestom mjestu, kazala je Medved.

Info punkt Vrata Jadrana na riječkoj obilaznici u prva četiri mjeseca posjetilo je oko 7.000 turista koji su ondje zatražili potrebne informacije.

Medved je najavila da kvarnerska Turistička zajednica priprema ljetni kvarnerski informativni vodič za domaće tržište, koji će biti tiskan u 50.000 primjeraka.

Govoreći o Izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj pristojbi direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić naglasio je da je važno pratiti i nadzirati primjenu tog zakona jer je riječ o značajnim prihodima turističkih zajednica.

Sastanak predstavnika HTZ-a i županijskih TZ-a u Rijeci posljednji je u nizu ovogodišnjih radnih sastanaka uoči glavne turističke sezone, a održani su još u Dubrovniku, Splitu, Vodicama i Poreču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙