FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Par lažirao smrt kako bi muž izbjegao zatvor

GEORGETOWN, 7. svibnja 2005. (Hina/AP) - Molly Daniels provela jetjedne surfajući internetom i prikupljala podatke za svoju bizarnu igadnu prijevaru: naučila je kao ljudsko tijelo spaliti doneprepoznatljivosti, otkrila kako prevariti istražitelje koji se bavepodmetnutim požarima i brižljivo poduzela sve korake da svojemu mužuosigura nov identitet.
GEORGETOWN, 7. svibnja 2005. (Hina/AP) - Molly Daniels provela je tjedne surfajući internetom i prikupljala podatke za svoju bizarnu i gadnu prijevaru: naučila je kao ljudsko tijelo spaliti do neprepoznatljivosti, otkrila kako prevariti istražitelje koji se bave podmetnutim požarima i brižljivo poduzela sve korake da svojemu mužu osigura nov identitet.

Zatim je iskopala truplo žene, inscenirala tešku prometnu nesreću i lažirala smrt svoga muža koji je zatim "uskrsnuo" kao njezin novi dečko.

Vlasti tvrde da je sve to učinila kako bi dobila 110.000 dolara životnoga osiguranja, a da njezin muž Clayton Daniels ne padne policiji u ruke.

Molly Daniels priznala je krivnju za prijevaru osiguravateljske kuće i za pomaganje u izbjegavanju uhićenja pa je osuđena na maksimalnu kaznu od dvadeset godina zatvora.

"Bio je to gnusan zločin", rekla je tužiteljica Jane Starnes.

Molly Daniels (22) tvrdila je da njezin plan nije bio motiviran pohlepom, već da je riječ o očajničkom pokušaju da spasi muža od zatvora zbog optužbi za seksualni napad.

"Željela sam očuvati obitelj", rekla je porotnicima kroz suze.

Cijela je priča počela prošle godine kad je Clayton (24) priznao krivnju za seksualni napad. Dopušteno mu je da presudu čeka na slobodi, ali nije se redovito javljao vlastima pa je osuđen na 30 dana zatvora.

Tri dana prije nego što se u lipnju prošle godine morao javiti, policija jepronašla spaljen Chevrolet na dnu provalije uz cestu. Truplo za volanom bilo je neprepoznatljivo, a glava i udovi posve izgorjeli.

"Čak je i metal bio rastaljen, toliko je vruće bilo", rekao je Thomas Vasquez, branitelj Molly Daniels.

Prijateljima i rodbini Molly je rekla da joj je muž poginuo. Kolege su prikupili tisuću dolara za nju i došli na pogreb.

Nekoliko tjedana poslije Molly je svoga novog dečka, "Jakea Gregga" upoznala sa svojom djecom u dobi od 4 i 1 godine.

Bio je dosta sličan Claytonu Danielsu, ali crokos. Istražitelji kažu da je Molly napravila i lažne isprave s novim identitetom za muža, čak i lažni rodni list i vozačku dozvolu iz Teksasa.

Susjedi ga nisu viđali jer gotovo i nije izlazio.

Istražiteljima je sve otpočetka bilo sumnjivo. Na mjestu nesreće nije bilo tragova sudara zbog velike brzine. Najveća temperatura u ostacima auta bila je na vozačevu sjedištu, a otkrili su da je za podmetanje požara upotrebljena zapaljiva tekućina. Uzorak DNK s pronađenog trupla nije odgovarao DNK-u Claytoove majke.

Pregledom Mollyna računala kojim je surfala internetom, otkrili su plan kojim je Claytonu htjela priskrbiti nov identitet, a našli su i popis plastičnih kirurga u New Mexicu.

Molly je priznala da je truplo za insceniranu nesreću iskopala na obližnjem groblju. Bilo je to tijelo 81-godišnjakinje koja je umrla 2003. i pokopana na mjestu za one koji nemaju rodbine ili novca za pogreb.

Odvjetnik Vasquez tvrdi kako činjenica da ljudi koji su se toliko potrudili, a onda nisu odselili, iako ih je ostanak mogao stajati slobode, pokazuje da motiv nije bila prijevara osiguravatelja.

Clayton u pritvoru čeka presudu, a mogao bi dobiti do dvadeset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙