FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za 60 centi možete postati "prvoborcem" ukrajinske revolucije

KIJEV, 9. svibnja 2005. (Hina/AP) - Ako i niste sudjelovali uukrajinskoj "narančastoj revoluciji", za oko 60 centi možete dobitilažnu potvrdu s potpisom predsjednika Viktora Juščenka o tomu da ste ivi jedan od veterana revolucije, prenose mediji.
KIJEV, 9. svibnja 2005. (Hina/AP) - Ako i niste sudjelovali u ukrajinskoj "narančastoj revoluciji", za oko 60 centi možete dobiti lažnu potvrdu s potpisom predsjednika Viktora Juščenka o tomu da ste i vi jedan od veterana revolucije, prenose mediji.

Uz to, svi oni koji su propustili višednevno "kampiranje" na glavnom kijevskom trgu koje je odigralo ključnu ulogu u ishodu "narančaste revolucije", ovih dana to mogu nadoknaditi sudjelovanjem u opet popularnim višednevnim prosvjedima uz šatore razapete na trgovima raznih ukrajinskih gradova.

Ukrajinci prosvjeduju iz raznih razloga: zbog uništavanja dječjih igrališta, uhićenja disidenata u susjednoj Bjelorusiji, vladine istrage o financiranju izgradnje stadiona njihova omiljenog nogometnog kluba.

"Šatori razapeti na trgovima raznih ukrajinskih gradova postali su poput proljetnog ukrasa ili turističke atrakcije", smatra jedan od stanovnika Kijeva.

Kampovi na ukrajinskim trgovima, mogu biti i atrakcija za turiste. Svi oni koji ovih dana stižu u Kijev na natjecanje za Pjesmu Eurovizije pozvani su u "Eurokamp" u kojemu će im se, kako tvrdi njegova glasnogovornica Olena Hantsyk-Kaskivi, ponuditi uživanje u atmosferi kakva je vladala za vrijeme Juščenkove "narančaste revolucije".

Prodemokratski orijentirana skupina mladih koja je pomogla u ostvarenju ideje o šatorima na glavnome trgu za vrijeme "narančaste revolucije", a djeluje pod nazivom "Vrijeme je", danas služi kao konzultantska pomoć organizatorima "Eurokampa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙