FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko posjetio Rumunjsku

BUKUREŠT, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko boravio je u četvrtak u kratkom posjetu Rumunjskoj tijekomkojeg se sastao s predsjednikom Traianom Basescuom i premijeromCalinom Tariceanuom u kontekstu jačanja odnosa između dviju zemljanakon promjene režima krajem 2004. godine.
BUKUREŠT, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko boravio je u četvrtak u kratkom posjetu Rumunjskoj tijekom kojeg se sastao s predsjednikom Traianom Basescuom i premijerom Calinom Tariceanuom u kontekstu jačanja odnosa između dviju zemlja nakon promjene režima krajem 2004. godine.

"Naša dva naroda su ujedinjena zajedničkom poviješću, ali smo također suočeni s problemima koja su nasljeđena iz prošlosti", kazao je Juščenko, poručivši da je Ukrajina spremna riješiti sve probleme.

Također je ocijenio da nove okolnosti dvjema zemljama omogućuju izgradnju posebnih odnosa jer, kako je kazao, "dijelimo iste ciljeve, uključujući i one koji se tiču Europe".

Dužnosnici Ukrajine i Rumunjske posebice su u svojim razgovorima težište stavili na podjelu epikontinentalnog dijela Crnog mora, no za sada nije poznato da li su ti razgovorili urodili nekim dogovorom ili zaključcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙