FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MAASTRICHT - Nizozemska policija uhitila je u nedjelju šestero aktivista koji su naumili ući u hotel u kojem je u Maastrichtu odsjeo američki predsjednik George W. Bush i ukrasti mu nuklearni kovčežić. "Čuli smo da Bush svuda sa sobom nosi kovčežić s nuklearnim šiframa i da može pritisnuti crveno dugme u bilo koje doba. Smatramo da je to iznimno šokantno", rekao je jedan od aktivista Leo de Groot. Aktiviste, koji su se približavali hotelu noseći dalekozore i natpise "građanska inspekcija", imitirajući tako inspektore Međunarodne agencije za atomsku energiju, uhitila je nizozemska policija čim su se približili sigurnosnom kordonu.

MADRID - Španjolska princeza Letizia, buduća kraljica, trudna je s prvim djetetom koje će biti rođeno u studenome, objavila je kraljevska palača. Glamurozna bivša televizijska voditeljica, Letizia Ortiz (32), udala se za prijestolonasljednika Felipea (37) 22. svibnja prošle godine i vijest o trudnoći s nestrpljenjem je očekivala cijela Španjolska.

LONDON - Viski više kvalitete, odnosno "single malt", štiti od raka jer sadrži snažan antioksidans koji sprječava pojavljivanje kancerogenih stanica, tvrdi se u studiji iznesenoj na medicinskoj konferenciji EuroMedLab 2005 u Škotskoj. Neovisni savjetnik koji radi za industriju pića Jim Swan je tijekom izlaganja ustvrdio kako viskiji kvalitete "single malt" sadrže "više elagične kiseline od crnog vina". Ta kiselina navodno ima svojstvo djelovanja poput snažnog "uništavača slobodnih radikala", koji lome strukturu DNK u stanicama, uzrokujući njihovu zamjenu kancerogenim stanicama. "Neovisno o tome da li si čašu viskija priuštite s vremena na vrijeme, ili ste njegov dobar poznavatelj, činjenica je da vas viski može štititi od raka, jer je to znanstveno potvrđeno", rekao je Swan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙