FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo ročište u parnici Bokšić - Štimac

SPLIT, 13. travnja 2005. (Hina) - Na Općinskom sudu u Splitu održano jedanas prvo ročište u parnici koju je protiv Igora Štimca, suvlasnikalanca kladionica "Sport tip", nad kojim je prošloga tjedna otvorenstečaj, pokrenuo Alen Bokšić tereteći ga za prijevaru te zloporabupoložaja i ovlasti.
SPLIT, 13. travnja 2005. (Hina) - Na Općinskom sudu u Splitu održano je danas prvo ročište u parnici koju je protiv Igora Štimca, suvlasnika lanca kladionica "Sport tip", nad kojim je prošloga tjedna otvoren stečaj, pokrenuo Alen Bokšić tereteći ga za prijevaru te zloporabu položaja i ovlasti.

Današnjem ročištu nazočan je bio Alen Bokšić sa svojim odvjetnikom Miroslavom Šeparovićem, te Štimčev zastupnik Joško Čeh.

Bokšić sudskim putem traži da mu Štimac isplati gotovo milijun i pol kuna na temelju vlasničkog udjela u "Sport Tipu", zatezne kamate te isplatu novčanog iznosa iz razmjernog dijela dobiti, također s pripadajućim kamatama.

Prema Bokšićevoj verziji, iskazanoj pred sudom, on je 2000. godine uložio milijun njemačkih maraka te time stekao udio u tvrtki "Sport Tip", no, iako sa Štimcem nije potpisao ugovor, smatra da je nastalo ortaštvo na temelju dogovora po kojemu je trebao imati pravo da s 20 posto sudjeluje u dobiti društva. U ožujku 2004. godine sklopili su izvansudsku nagodbu po kojoj se Bokšiću trebalo isplatiti 2,5 milijuna kuna, a s obzirom na to da je do sada dobio 953 tisuće kuna, Bokšić sada traži isplatu još milijun i pol kuna jer smatra da je nagodba raskinuta.

Odvjetnik Alena Bokšića Miroslav Šeparović rekao je kako su braća Štimac pogrešno prikazala financijsko izvješće o poslovanju tvrtke čime su, kako smatra, počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti te prijevare.

Takvu je ocjenu Štimčev odvjetnik Čeh u cijelosti odbacio, što dokazuju i izvaci iz poslovnih knjiga.

Na upit kako se osjeća zbog toga što je prisiljen sudski goniti svog dojučerašnjeg prijatelja i suigrača, Bokšić je novinarima nakon ročišta odgovorio da o tome ne želi govoriti jer da je to stvar njegovih osjećaja.

Iduće ročište bit će održano 7. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙