FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu zrakoplova u Australiji 15 poginulih

policija.
sydney, 7. svibnja 2005. (Hina/dpa/Reuters) - Petnaest se ljudi smatra poginulima u padu zrakoplova u australskom Queenslandu u subotu, priopćila je policija.

Prema tvrdnjama policije, u zrakoplovu Fairchild Metroliner na letu iz Bamage bilo je 13 putnika, među kojima tri žene, i dva člana posade, a nesreća se dogodila prilikom pokušaja slijetanja u gradiću Lockhart River.

Spasilačke ekipe locirale su izgorjelu olupinu odmah nakon nesreće, ali je koordinator akcije spašavanja Michael Keating rekao kako će do mjesta nesreće uspjeti doći tek u nedjelju ujutro. Identitet putnika još je nepoznat.

"(Lockhart River) se ni po kojim mjerilima ne može smatrati turističkim odredištem, pa je vjerojatno riječ o mjesnom stanovništvu. No, to je bio redovan let, pa je u zrakoplovu mogao biti i bilo tko drugi", rekao je glasnogovornik agencije za sigurnost civilnog zrakoplovstva Peter Gibson.

Prvi pokušaj spuštanja spasilačkog helikoptera onemogućile su loše vremenske prilike, mjesto nesreće, jer se zrakoplov srušio na strmoj brdskoj padini i približavanje mraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙