FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenom Šibenik "kršten" novi "Airbus" A320 Croatia Airlinesa

TROGIR, 4. svibnja 2005. (Hina) - U splitskoj Zračnoj luci danas je"kršten" i blagoslovljen novi zrakoplov "airbus" A320 koji je CroatiaAirlines uzela u operativni najam od američke tvrtke IFCL na trigodine.
TROGIR, 4. svibnja 2005. (Hina) - U splitskoj Zračnoj luci danas je "kršten" i blagoslovljen novi zrakoplov "airbus" A320 koji je Croatia Airlines uzela u operativni najam od američke tvrtke IFCL na tri godine.

Zrakoplov imena "Šibenik" u nazočnosti šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić, predsjednika Uprave Croatia Airlinesa Ivana Mišetića te drugih uglednika blagoslovio je šibenski biskup Ante Ivas. Biskup Ivas i gradonačelnica Klarić istaknuli su da su Šibenčani s ponosom primili vijest o krštenju zrakoplova imenom njihova grada.

Kako je rekao predsjednik Uprave Ivan Mišetić, najam zrakoplova je prinos hrvatske zrakoplovne tvrtke razvoju hrvatskog gospodarstva, posebno turizma kao važne gospodarske grane.

Najnoviji zrakoplov jedan je od 12 "airbusova" u floti Croatia Airlinesa, od kojih je pet A319, četiri A320 te tri ATR42. Svi su blagoslovljeni i kršteni te nose imena hrvatskih gradova i krajeva.

Zrakoplov "Šibenik", u najmu od 18. travnja, obojen je u boje "Star Alliancea", ugledne međunarodne udruge zračnih prijevoznika koju tvori 15 tvrtaka. U njezinu je regionalnom članstvu i hrvatski zračni prijevoznik od prosinca prošle godine. Članice te udruge nude više od 14 tisuća dnevnih letova u 755 odredišta 132 zemlje.

Osim boja i natpisa "Star Alliance" na pilotskoj je kabini zrakoplova grb i ime grada Šibenika.

Zanimljivo je da je u tijeku današnjeg leta iz Amsterdama u Split dio grba i natpisa sa zrakoplova otpao zbog, kako je rečeno, snažna vjetra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙