FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mostarski Dnevni list o "ratu" BiH i Hrvatske

MOSTAR, 19. travnja 2005. (Hina) - Mostarski "Dnevni list" u svomdanašnjem uvodnom komentaru pod naslovom "Rat BiH i Hrvatske" oštrokritizira nedavnu odluku Vijeća ministara BiH kojom je jednostranorazvrgnulo dio Ugovora o slobodnoj trgovini s Hrvatskom, ocjenjujućitakav postupak bosanskohercegovačkog Vijeća ministara kao"katastrofalno loš potez".
MOSTAR, 19. travnja 2005. (Hina) - Mostarski "Dnevni list" u svom današnjem uvodnom komentaru pod naslovom "Rat BiH i Hrvatske" oštro kritizira nedavnu odluku Vijeća ministara BiH kojom je jednostrano razvrgnulo dio Ugovora o slobodnoj trgovini s Hrvatskom, ocjenjujući takav postupak bosanskohercegovačkog Vijeća ministara kao "katastrofalno loš potez".

"Nepoštivanje Ugovora o slobodnoj trgovini s tom zemljom (Hrvatskom), a istodobno potpuno poštivanje sa Srbijom i Crnom gorom izazvalo je gnušanje i bijes hrvatskih političara, a hrvatski premijer Ivo Sanader je najavio protumjere prema našoj zemlji (BiH) i tako odgovorio na objavu diplomatskog rata", piše Dnevni list.

Osim što se odlukom Vijeća ministara BiH razljutilo susjednu Hrvatsku, tim potezom je bačena tamna mrlja na eventualni ulazak BiH u Europsku uniju, piše Dnevni list. "Ako budemo nastavili ići tempom koji zadaje naše (BiH) Vijeće ministara, bit ćemo suočeni s gubitkom podrške zemlje (Hrvatske), koja je najozbiljniji kandidat za ulazak u Europsku uniju od svih ostalih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije", upozorava Dnevni list te dodaje kako će se Bosna i Hercegovina suočiti s kritikama na konzultativnoj sjednici u svibnju kada će Bosni i Hercegovini, kako se navodi, "lekciju o ponašanju prema europskim standardima očitati povjerenik za proširenje Europske unije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙