FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Postignut dogovor o sastavu iračke vlade

BAGDAD, 7. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Šijiti i suniti postigli su,čini se, dogovor o upražnjenim ministarstvima u iračkoj vladi Ibrahimaal-Džafarija, napose o ključnim ministarstvima obrane i nafte, doznajese u subotu iz ureda iračkog premijera.
BAGDAD, 7. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Šijiti i suniti postigli su, čini se, dogovor o upražnjenim ministarstvima u iračkoj vladi Ibrahima al-Džafarija, napose o ključnim ministarstvima obrane i nafte, doznaje se u subotu iz ureda iračkog premijera.

"Da, postignut je dogovor" o ministarstvima, potvrdio je za AFP Laith Koubba, službeni predstavnik premijera, ne navodeći imena čelnih ljudi u pet ministarstava i na dvama mjestima zamjenika premijera koja još nisu dodijeljena.

Džaafari tijekom popodneva treba objaviti cjelovit popis članova vlade, dodaje Koubba, ističući da će novi ministri i njihovi zamjenici biti "predstavljeni parlamentu u nedjelju".

U petak je održan sastanak između šijita i sunita radi konačnog sastavljanja vlade čijih je 30 članova prisegnulo u utorak, pet dana nakon glasovanja o povjerenju u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙