FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokopan Josip Jugec

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Miroševcu uzvojne počasti u nazočnosti obitelji, prijatelja suboraca te državnihdužnosnika pokopan je danas Josip Jugec, donedavni predsjednik Savezaudruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Miroševcu uz vojne počasti u nazočnosti obitelji, prijatelja suboraca te državnih dužnosnika pokopan je danas Josip Jugec, donedavni predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Rođen je 11. siječnja 1942. u mjestu Maloj Pačetini, a iznenada je preminuo 4. svibnja u Borovu Naselju.

Od Josipa Jugeca oprostili su se danas, među inima, i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je govorila o životnom putu Josipa Jugeca, naročito o njegovu radu u traženju istine o zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Na Jugecovu pokopu bili su i bivši ministri hrvatskih branitelja Juraj Njavro i Ivica Pančić te mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga.

Josip Jugec bio je na čelu Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja od njezina osnutka 1998. do Izbornog sabora Saveza 30. travnja ove godine kad je izabran novi predsjednik Ivan Pšenica.

Do Domovinskog rata bio je zaposlen u Tvornici obuće "Borovo", a u tijeku srpske okupacije Vukovara zatočen je 19. studenoga 1991. pri spašavanju ranjenika iz Borovokomerca. Odveden je u zatočeništvo u srpski logor u Sremskoj Mitrovici gdje ostaje do 14. kolovoza 1992., a nakon povratka iz zatočeništva, kao prognanik živi u Zagrebu.

U Domovinskom ratu Jugec je izgubio sina, koji je identificiran 7. svibnja 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙