FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ako želite kazniti tinejdžere oduzmite im mobitel

SEUL, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Roditelji koji želeprimjerenom kaznom "staviti u red" svoju djecu u tinejdžerskoj dobi nebi im trebali zabranjivati izlaske već oduzeti mobitel, pokazali surezultati istraživanja provedenog u Južnoj Koreji.
SEUL, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Roditelji koji žele primjerenom kaznom "staviti u red" svoju djecu u tinejdžerskoj dobi ne bi im trebali zabranjivati izlaske već oduzeti mobitel, pokazali su rezultati istraživanja provedenog u Južnoj Koreji.

Cheil Communications, jedna od glavnih agencija za oglašavanje u Južnoj Koreji, provela je istraživanje na uzorku od 800 ispitanika između 13 i 49 godina. Rezultati među ispitanicima između 13 i 15 godina pokazali su da je za njih 77,5 posto mobitel nešto što obavezno moraju imati, a u populaciji od 16 do 18 godina taj postotak iznosi 76,7 posto.

"Mobilni telefoni su ključna stvar u društvenom životu tinejdžera", rekao je jedan od istraživača. Ispitani tinejdžeri kažu da bi se bez mobitela osjećali iznimno izolirani jer ne bi mogli biti razgovarati, slati poruke i slike prijateljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙