FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilci strahuju od strane invazije

BRASILIA, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Čak tri četvrtine Brazilacastrahuje da bi neka strana zemlja mogla napasti njihovu kako bi sedomogla prirodnih bogatstava Brazila, pokazalo je ispitivanje javnogmnijenja objavljeno u petak.
BRASILIA, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Čak tri četvrtine Brazilaca strahuje da bi neka strana zemlja mogla napasti njihovu kako bi se domogla prirodnih bogatstava Brazila, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja objavljeno u petak.

Anketa koju je provela agencija Ibope prvo je istraživanje u kojem je ispitanicima izravno postavljeno takvo pitanje. Istraživanje je pokazalo da čak 75 posto Brazilaca smatra da je moguća strana vojna invazija zbog brazilskih prirodnih bogatstava, osobito zbog bogatstava amazonske prašume. Devetnaest posto ispitanih smatra da ne postoji takva opasnost, dok je šest posto neodlučnih. "Ni u snu nismo mislili da su moguće takve brojke. To je praktično nacionalna paranoja", rekao je koordinator istraživanja Dener Giovanini, čelnik skupine za zaštitu životinja Renctas.

Amazona, područje veće od zapadne Europe, stanište je oko trećine svjetskih životinjskih i biljnih vrsta, a kroz amazonsku prašumu teče oko 30 posto svjetske slatke vode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙