FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Talabani pozdravlja ulogu Tonyja Blaira u Iraku

LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/AFP) - Irački predsjednik JalalTalabani pozdravio je britanskog premijera Tonyja Blaira kao "junakaborbe protiv tiranije", u pismu objavljenom u utorak u tabloidu TheSun, otvoreno podržavajući laburističku stranku koja je na vlasti, 10dana prije izbora u Velikoj Britaniji.
LONDON, 26. travnja 2005. (Hina/AFP) - Irački predsjednik Jalal Talabani pozdravio je britanskog premijera Tonyja Blaira kao "junaka borbe protiv tiranije", u pismu objavljenom u utorak u tabloidu The Sun, otvoreno podržavajući laburističku stranku koja je na vlasti, 10 dana prije izbora u Velikoj Britaniji.

Talabani koji opisuje pad Sadama Huseina kao "najljepši podvig" Velike Britanije, dovodi u pitanje prikladnost rasprave o opravdanosti invazije Iraka i opisuje bivšeg iračkog diktatora "kao najsmrtonosnije oružje za masovno uništenje Iraka".

To pismo ublažava pritisak na Tonyja Blaira, koji je u ponedjeljak oštro kritiziran zbog odluke da podrži rat protiv Iraka u ožujku 2003. na inicijativu SAD-a i ta rasprava dominira izbornom kampanjom do općih izbora koji će se održati 5. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙