FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 6. svibnja

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 6. svibnja.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 6. svibnja.

BUDIMPEŠTA - Počinje dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata zemalja članica Europske unije. Riječ je o godišnjem sastanku europskih parlamentarnih čelnika s čelnicima Europskog parlamenta na kojem će se raspravljati o ulozi parlamenata u djelovanju i aktivnostima Unije te o unapređenju međuparlamentarne suradnje. Hrvatsku, koja na skupu prvi put sudjeluje kao kandidat za članstvo u EU, predstavljat će predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović uručit će u 13 sati u dvorani B hotela Sheraton nagrade pobjednicima natjecanja EUQUIZ koje se održava u okviru Europskog tjedna. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske u suradnji s Delegacijom Europske komisije (DEK) i Veleposlanstvom Velike Britanije te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, treću godinu zaredom organizira EUQUIZ, natjecanje za učenike srednjih škola iz poznavanja Europske Unije. Cilj natjecanja je potaknuti mlade na produbljivanje znanja o procesu europskih integracija i značaja tog procesa za Hrvatsku te o konkretnim koracima koji Hrvatskoj predstoje na putu do punopravnog članstva.

LONDON - Očekuju se rezultati parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji održanih u četvrtak. Pobijedi li na izborima, britanski premijer Tony Blair postat će prvi laburistički premijer s tri uzastopna mandata. Izlazne ankete nakon zatvaranja birališta pokazuju da Blairovi laburisti dobivaju 37 posto glasova, oporbeni konzervativci Michaela Howarda 33 posto, a protivnici Iračkog rata liberalni demokrati Charlesa Kennedyja 22 posto.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush putuje u Latviju, Nizozemsku, Rusiju i Gruziju na obilježavanje 60. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata i pobjede nad fašizmom.

DEN HAAG - U sklopu nastavka suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) bit će održana rasprava po optužbi za nepoštivanje suda protiv svjedoka obrane Koste Bulatovića, koji je odbio odgovarati na pitanja tužitelja kada Miloševića zbog bolesti nije bilo u sudnici od 18. do 22. travnja.

KYOTO - Dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a i Azije (ASEM) posvećen aktualnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

ZAPADNA OBALA/POJAS GAZE - Očekuju se prvi rezultati lokalnih izbora na Zapadnoj obali i pojasu Gaze. Izbori se smatraju posljednjim testom za Fatah i Hamas dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙