FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 28. travnja

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 28. travnja.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. travnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan otvaranju konferencije Zaklade Konrad Adenauer "15 godina tranzicije u jugoistočnoj Europi - odgovornost i utjecaj medija". Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2, u 9 sati.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se s pomoćnicom ministra obrane SAD-a Mirom Ricardel. Zgrada Vlade, Markov trg 2, u 12 sati. TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka.

SANTIAGO - Bilateralni susret ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović i čileanskoga ministra vanjskih poslova Ignacia Walkera. Ministrica Kitarović boravi u Čileu na III. ministarskoj konferenciji o zajednicama demokracija od 28. do 30. travnja.

JERUZALEM - Ruski predsjednik Vladimir Putin u posjetu Izraelu. To je prvi posjet nekoga ruskog predsjednika židovskoj državi. Prema najavama, Putin će se sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i predsjednikom države Mosheom Katsavom. U petak, na poziv palestinskoga predsjednika Mahmuda Abasa posjetit će Palestinsku samoupravu, gdje će razgovarati s Abasom i drugim visokim palestinskim dužnosnicima.

BAGDAD - Nakon što je mandatar za sastav nove iračke vlade Ibrahim Džafari u srijedu objavio da je završio posao, nova će vlada biti predstavljena iračkomu parlamentu. U predloženome su kabinetu predstavnici svih skupina u državi, pa i sunita. Predsjednik države Džalal Talabani mora potpisati prijedlog nove vlade, a već je rekao da se neće koristiti pravom veta. Predsjednik 275-člane iračke skupštine Hadžim al Hasani rekao je zastupnicima da će u četvrtak glasovati o novoj vladi.

DEN HAAG - Pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) prvi će se put pojaviti nekadašnji načelnik generalštaba jugoslavenske vojske Nebojša Pavković koji će se izjasniti o krivnji. Optužnica tereti Pavkovića koji se sudu predao u ponedjeljak za ratne zločine na Kosovu 1999. U to je vrijeme danas 59-godišnji Pavković bio zapovjednik treće armije jugoslavenske vojske.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808 645

Fax.: **385-1-4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙