FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oskrnavljen grob svećenika Matanovića

BANJA LUKA, 5. svibnja 2005. (Hina) - Policija u Prijedoru u četvrtakje priopćila da su za sada nepoznati počinitelji na katoličkomgroblju u tom gradu polomili drveni križ postavljen na zajedničkojgrobnici svećenika Tomislava Matanovića i njegovih roditelja čijatijela su pronađena i pokopana 2001. godine, šest godina nakon što suih nepoznate osobe 19. rujna 1995. godine odvele iz obiteljske kuće uPrijedoru.
BANJA LUKA, 5. svibnja 2005. (Hina) - Policija u Prijedoru u četvrtak je priopćila da su za sada nepoznati počinitelji na katoličkom groblju u tom gradu polomili drveni križ postavljen na zajedničkoj grobnici svećenika Tomislava Matanovića i njegovih roditelja čija tijela su pronađena i pokopana 2001. godine, šest godina nakon što su ih nepoznate osobe 19. rujna 1995. godine odvele iz obiteljske kuće u Prijedoru.

Okružni sud u Banjoj Luci 11. veljače ove godine oslobodio je, navodno zbog nedostatka dokaza, krivnje jedanaest bivših prijedorskih policajaca koji su bili optuženi za protuzakonito zatvaranje i držanje u pritvoru obitelji Matanović od 24. kolovoza do 19. rujna 1995. godine.

Prijedorska policija, kako je priopćeno, intenzivno traga za vandalima koji su oskrnavili grobnicu ubijenog svećenika i njegovih roditelja Josipa i Božane Matanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙