FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: dobra priprema sezone

VODICE, 5. svibnja 2005. (Hina) -
VODICE, 5. svibnja 2005. (Hina) -

U turističku sezonu ulazimo dobro pripremljeni, te je, unatoč razumljivom oprezu, realno očekivati da će ovogodišnja sezona barem za jedan korak nadići prošlogodišnju, rekordnu, rekao je danas u Vodicama direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

O pripremi sezone 2005. i provedenim akcijama uređenja turističkih mjesta u okviru projekta "Volim Hrvatsku" Bulić je u vodičkom hotelu "Imperijal" razgovarao s predstavnicima turističkih zajednica Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Ističući da su očekivanja turističkih radnika velika, Bulić je napomenuo da zasad možemo govoriti samo o stanju na turističkim tržištima, a ono pokazuje pozitivne impulse prema Hrvatskoj u otvorenoj tržišnoj utakmici s konkurentima na Sredozemlju.

Ako su i cijene dobro postavljene, a za vjerovati je da jesu nakon iskustava proteklih dviju sezona kada smo imali neočekivane lipanjske i srpanjske rupe, onda smo na pravom putu da ponovimo i nadmašimo prošlogodišnje rezultate, kazao je Bulić.

Napomenuo je da se u pripremi sezone posebno vodilo računa o stvarima kojima turisti nisu bili prošle godini zadovoljni, kao što su čistoća, te uređenost i opremljenost plaža. Posebna pozornost, kazao je, posvećena je postavljanju primjerene turističke signalizacije, osobito tzv. smeđe signalizacije za označavanje povijesnih i kulturnih lokaliteta, koji bi trebali obogatiti ponudu.

Najavio je da će se sutra u Opatiji sastati Državno povjerenstvo za pripremu sezone kojem će, pod predsjedanjem ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, nazočiti državni dužnosnici zaduženi u svojim službama i resorima za pripremu sezonu.

Napomenuo je da će posebno biti razmotreno pitanje turističke ponude uz autocestu Zagreb- Split koja mora biti u skladu s europskim standardima.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙