FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i Pakistan počeli političke pregovore

LUXEMBOURG, 27. travnja 2005. (Hina/dpa) - Europska unija i Pakistanpočeli su u srijedu političke razgovore usredotočene poglavito na"stratešku ulogu" Pakistana u jugoistočnoj Aziji i njegovu borbuprotiv vjerskog ekstremizma i terorizma.
LUXEMBOURG, 27. travnja 2005. (Hina/dpa) - Europska unija i Pakistan počeli su u srijedu političke razgovore usredotočene poglavito na "stratešku ulogu" Pakistana u jugoistočnoj Aziji i njegovu borbu protiv vjerskog ekstremizma i terorizma.

Poboljšanje odnosa te zemlje sa susjednom Indijom također je jedna od važnih tema razgovora, kazali su dužnosnici EU koji pozdravljaju mjere izgradnje povjerenja između dvoje tradicionalnih protivnika, koji posjeduju nuklearno oružje.

Razgovori su prvi formalni politički dijalog EU i Pakistana, a Europska komisija je uoči razgovora službenom Islamabadu najavila četverostruko povećanje europske pomoći za razvoj.

Tako bi pomoć Pakistanu s trenutačnih 15 mlijuna eura godišnje trebala narasti na 60 milijuna dolara od 2007.

Cilj je novoga paketa pomoći, a što ga treba odobriti i Europski parlament i vlade zemalja članica, razvijati Pakistan, zemlju koja je "ključni igrač" u jugoistočnoj Aziji, kazala je povjerenica Europske komisije za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙