FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka ostvarila 27,27 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Grupa Podravka u prva je tri mjesecaove godine ostvarila 27,27 milijuna kuna neto dobiti, što je 0,3 postomanje nego u istom razdoblju lani, a zarada po dionici u prvom jetromjesečju ove godine iznosila 5,12 kuna, stoji u financijskomizvješću tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Grupa Podravka u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila 27,27 milijuna kuna neto dobiti, što je 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani, a zarada po dionici u prvom je tromjesečju ove godine iznosila 5,12 kuna, stoji u financijskom izvješću tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni su prihodi u tom razdoblju iznosili 772,42 milijuna kuna i bili su neznatno (0,07 posto) niži nego u istom razdoblju prošle godine, dok su ukupni rashodi povećani za 0,3 posto, na 741,04 milijuna kuna.

U prvom tromjesečju ove godine, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, Grupa Podravka ostvarila je 734 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji ostvareni u iznosu od 381,8 milijuna kuna i povećani su 3,5 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 0,2 posto, na 352,08 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju 95 posto čine prihodi od prodaje, dva posto financijski prihodi i tri posto ostali prihodi iz poslovanja.

U odnosu na strukturu planiranih prihoda, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, ostvareni udio prihoda od prodaje u ukupnim prihodima manji je za jedan posto, dok je udio ostalih prihoda na razini planiranih.

U strukturi ukupnih rashoda, pak, operativni rashodi čine 98 posto, a financijski rashodi dva posto. U odnosu na strukturu planiranih ukupnih rashoda udio ostvarenih operativnih rashoda veći je za jedan posto od plana, dok je udio financijskih rashoda manji od planiranih za jedan posto.

Kako su istaknuli u Podravki, likvidnost se kretala u planiranim okvirima, obveze prema dobavljačima, obveze po osnovi carina, PDV-a, kredita, akreditiva, plaća, energenata i ostalog uredno su servisirane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙