FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 3. svibnja

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 3. svibnja.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 3. svibnja.

RIJEKA - Svečana akademija u prigodi 60. obljetnice oslobođenja grada Rijeke na kojoj će sudjelovati i predsjednik RH Stjepan Mesić bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u 12 sati. Nakon akademije predviđene su izjave za tisak u 13,20 sati ispred zgrade HNK.

Predsjednik Mesić razgovarat će s djelatnicima brodogradilišta "3. maj" povodom 100. obljetnice rada tog brodogradilišta, (15,15 sati).

PAKRAC/LIPIK - Svečano obilježavanje 10. godišnjice akcije "Bljesak" u organizaciji udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata započet će u Lipiku i Pakracu, a zatim će biti priređena i pokazna vježba pripadnika specijalne policije s padobranskim skokovima kod Planinarskog doma Omanovac. Na svečanosti će kao supokroviteljica biti nazočna i potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te visoki dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova, (10,30 sati).

VUKOVAR - Dan grada Vukovara i blagdana zaštitnika grada Sv. Filipa i Jakova bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja grada Vukovara, (Pastoralni centar sv. Bono, 12 sati). Prije toga, bit će odana počast žrtvama obrane Vukovara 1991. godine polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, (9 sati) i otvorena izložba "Sjećanje na Domovinski rat" u Gradskom muzeju u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata (9,30 sati). U crkvi sv. Filipa i Jakova bit će služena misa zahvalnica.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i četiri Medicinska fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku,¸(Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200a, 11 sati).

ZAGREB - Svečana podjela novinarskih nagrada Hrvatskog novinarskog društva i proglašenje novinara godine bit će upriličeno povodom svjetskog dana slobode medija u Novinarskom domu, (Perkovčeva 2, 12 sati).

ZAGREB - Okrugli stol Hrvatske biskupske konferencije "Ivan Pavao II i mediji - ostavština za budućnost" bit će održan u Tajništvu HBK u nazočnosti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, (Kaptol 22, 11 sati).

ZAGREB - Otkrivanje spomen ploče na pročelju Akademije dramske umjetnosti povodom obilježavanja 10. godišnjice granatiranja Zagreba i stradavanja studenata i djelatnika Akademije te baletnih umjetnika HNK, (Trg maršala Tita 5, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal- Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙