FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 4. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Radnici Sljemena koji su na Markovu trgu dočekali već sedmi dan, pripremaju nove, veće prosvjede, a obilaze ih i pružaju im potporu radnici drugih prehrambenih tvrtki i njihovi sindikati. Jučerašnji pregovori Uprave Sljemena d.d., većinskog vlasnika Finagre d.o.o. i predstavnika Sindikata poljoprivrede u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo prekinuti su bez ikakva dogovora. Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić kaže da zasad nisu dogovoreni nikakvi daljnji pregovori, a radnici su odlučni ne samo nastaviti, nego i pojačati prosvjede.

ZAGREB - Hrvatska je u prvom tromjesečju ove godine izvezla roba u vrijednosti 1,9 milijardi američkih dolara, dok je uvoz iznosio više od 4 milijarde dolara. U prvom tromjesečju ove godine ponovno je zabilježen brži rast uvoza od izvoza - izvoz je iskazano u dolarima porastao je za 7,7 posto, a uvoz za 10,7 posto. Time je prekinut trend bržeg rasta izvoza od uvoza zabilježen u prošloj, te u prva dva mjeseca ove godine. Deficit u tromjesečnom razdoblju je premašio dvije milijarde dolara, a pokrivenost uvoza izvozom ponovno se spustila ispod 50 posto, na 48,4 posto.

VIS - Na sjednici Stožera akcije Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku", koja je održana u gradu Visu, zaključeno je da je uređenje i priprema turističkih mjesta za sezonu u punom je tijeku u svim jadranskim županijama, ali još uvijek treba puno toga učiniti na uređenju plaža, info pultova te turističke signalizacije. Za ekološko edukativnu akciju "Volim Hrvatsku" ove je godine iz HTZ-ovog budžeta predviđeno 4,4 milijuna kuna, što je 10 posto više nego lani

ZAGREB - Posebnim filmskim programom u zagrebačkom kinu Tuškanac 8. i 9. svibnja obilježit će se šezdeseta obljetnica oslobođenja Zagreba, izvijestio je Hrvatski filmski savez. Program počinje 8. svibnja prijepodnevnom projekcijom antologijskoga filma Branka Bauera "Ne okreći se, sine" (1956.), zatim slijede filmovi "Akcija stadion" (1977.), oskarovca Dušana Vukotića i ratna drama "Kozara" (1962.) Veljka Bulajića, te film Louisa Mallea "Doviđenja, djeco" (1987.). Dan kasnije, 9. svibnja bit će prikazan film Gregorya Hoblita "Hartov rat" (2002.).

ZAGREB - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Hrvatska akademija i istraživačka mreža CARNet najuspješnijim su školama u natjecanju u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju Login@Europe danas dodijelili nagrade. Prvonagrađena je zagrebačka IV gimnazija, a slijede Gimnazija iz Bjelovara i XV gimnazija iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙