FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić idućeg tjedna u Rumunjskoj na summitu SEECP-a

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićputuje idućeg tjedna u Rumunjsku gdje će sudjelovati na 8. summituProcesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), priopćio je UredPredsjednika.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić putuje idućeg tjedna u Rumunjsku gdje će sudjelovati na 8. summitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), priopćio je Ured Predsjednika.

Sastanku na vrhu 11. svibnja u Bukureštu bit će nazočni šefovi država i vlada devet zemalja - Grčke, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Turske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Summitom će biti službeno obilježen kraj mandata Rumunjske na mjestu predsjedavajućeg rotirajućeg predsjedništva SEECP-a, kojeg će preuzeti Grčka.

Nakon potpisivanja Povelje o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, sigurnosti i suradnji krajem 2004. godine, Hrvatska ove godine po prvi put na summitu sudjeluje kao punopravna članica.

U Bukureštu će se 11. svibnja susresti šefovi država i vlada zemalja Procesa, a od 8. do 10. svibnja održat će se sastanci političkih direktora te ministara vanjskih poslova te organizacije, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙