FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: Stožer" Volim Hrvatsku" na Visu

VIS, 4. svibnja 2005. (Hina) - Iako su aktivnosti na uređenju ipripremi turističkih mjesta za sezonu u punom tijeku u svim jadranskimžupanijama još uvijek ostaje puno toga za učiniti posebno na uređenjuplaža, info pultova te turističke signalizacije.
VIS, 4. svibnja 2005. (Hina) - Iako su aktivnosti na uređenju i pripremi turističkih mjesta za sezonu u punom tijeku u svim jadranskim županijama još uvijek ostaje puno toga za učiniti posebno na uređenju plaža, info pultova te turističke signalizacije.

Zaključak je to sa sjednice Stožera akcije Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Volim Hrvatsku", održane u gradu Visu u sklopu dvodnevnog boravka članova toga Stožera na otoku Visu. Direktori turističkih zajednica jadranskih županija, članovi Stožera, većinom drži da je priprema i sama sezona ove godine počela dobro, te se nadaju ostvarenju zacrtanih planova i dobroj posjeti gostiju.

Predsezonski optimizam spomenuo je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić naglašavajući ipak da pripreme sezone po mjestima mogu biti i bolje. Posebno je pritom istaknuo potrebu boljeg uređenja i opremanja plaža, postavljanje info pultova i standardizirane turističke signalizacije. Upozorio je i da info pultovi turističkih zajednica u mjestima trebaju raditi cjelodnevno.

S tim u vezi je direktorima županijskih turističkih zajednica poručio da budu inicijatori takvih i sličnih aktivnosti čime će se i dodatno afirmirati sustav turističkih zajednica u zemlji.

Obilazeći Vis, Komižu i otočić Biševo članovi Stožera upoznali su turističku ponudu toga otoka koja, iako još nedovoljna, ima velike perspektive razvoja posebno eko turizma, agroturizma, te u segmentu povijesno-arheološkog naslijeđa.

Gradonačelnik Visa Šime Zubčić istaknuo je nedostatak smještajnih kapaciteta za bolji prihvat gostiju kao i neriješena brojna imovinsko-vlasnička pitanja nad zemljištem i nekretninama na otoku. Takvi problemi opterećuju ne samo otočki turizam nego i život na otoku, te se nada što ubrzanijem njihovom rješavanju.

Za ekološko edukativnu akciju "Volim Hrvatsku" ove je godine iz HTZ-ovog budžeta predviđeno 4,4 milijuna kuna, što je 10 posto više nego lani, a osim akcija na uređenju okoliša, plaža i drugog po turističkim mjestima u sklopu te akcije se biraju i naj domaćin predsezone, te najbolja turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙