FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija: Muslimanski radikali upali na predizborni skup

LONDON, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Muslimanski radikali upalisu u utorak na predizborni skup vodeće muslimanske političke formacijeu Velikoj Britaniji i uz povike "Nema boga do Alaha!" pozvali islamskuzajednicu na bojkot izbora 5. svibnja.
LONDON, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Muslimanski radikali upali su u utorak na predizborni skup vodeće muslimanske političke formacije u Velikoj Britaniji i uz povike "Nema boga do Alaha!" pozvali islamsku zajednicu na bojkot izbora 5. svibnja.

Skup u organizaciji Muslimanskog vijeća Britanije (MCB) netom je bio počeo u londonskoj džamiji kada je upalo dvadesetak prosvjednika, lica zakrivenih maramama i osudilo MCB kao "izdajice muslimana".

Prosvjednici su izvikivali i slogane vezane uz Afganistan, Irak i američki logor Guantanamo u kojemu Amerikanci drže osumnjičene islamske teroriste i povukli se nakon 20 minuta, a tada je čelnik MCB-a Iqbal Sacrniae zaključio da se čulo i drugo mišljenje muslimanske zajednice, ali da to nije stajalište MCB-a.

Umjereni muslimani pozivaju svoju zajednicu na parlamentarne izbore jer možda baš oni drže ključ za desetak zastupničkih mjesta u Velikoj Britaniji gdje živi 1,6 milijuna muslimana. Tvrdolinijaši su tek manjina koja na sebe skreće pozornost radikalnim tezama poput veličanja terorista Osame bin Ladena.

Na posljednjim britanskim izborima 2001. muslimani su masovno podržali premijera Tonyja Blaira, no on na tu podršku više ne može računati nakon što je poveo svoju zemlju u invaziju na Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙