FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Somalija: 10 mrtvih u eksploziji na stadionu

MOGADIŠ, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje deset osoba ubijeno jeu eksploziji u utorak na stadionu u Mogadišu tijekom govorasomalijskog premijera Alija Mohammeda Gedija, koji živi u egzilu uKeniji, ali je trenutno u prvom posjetu glavnom gradu Somalije.
MOGADIŠ, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje deset osoba ubijeno je u eksploziji u utorak na stadionu u Mogadišu tijekom govora somalijskog premijera Alija Mohammeda Gedija, koji živi u egzilu u Keniji, ali je trenutno u prvom posjetu glavnom gradu Somalije.

Deset je osoba ubijeno a približno 30 ranjeno u eksploziji koju je vjerojatno uzrokovala granata, ali to još nije pouzdano utvđeno, izjavio je visoki dužnosnik lokalne policije Abdi Hassan. Premijer je ostao neozlijeđen. Najmanje osam od tridesetak ranjenih u kritičnom je stanju", dodao je Hassan.

Somalija je poprište građanskog rata od 1991. u kojem je smrtno stradalo između 300 i 500 tisuća osoba. Već nekoliko mjeseci zemlja je angažirana u procesu normalizacije. Nove političke institucije proradile su, ali imaju sjedište u Keniji iz sigurnosnih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙