FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani preuzeli odgovornost za napade u Kabulu i u Kandaharu

KABUL, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talibanski pobunjenici preuzelisu u nedjelju odgovornost za eksploziju automobila bombe koja sepredvečer dogodila u Kabulu, kao i za eksploziju mine koja jeposlijepodne ubila rumunjskog vojnika na jugu zemlje, izvijestio jeAbdul Latif Hakimi koji tvrdi da je službeni predstavnik talibana.
KABUL, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talibanski pobunjenici preuzeli su u nedjelju odgovornost za eksploziju automobila bombe koja se predvečer dogodila u Kabulu, kao i za eksploziju mine koja je poslijepodne ubila rumunjskog vojnika na jugu zemlje, izvijestio je Abdul Latif Hakimi koji tvrdi da je službeni predstavnik talibana.

"Preuzimamo odgovornost za eksploziju koja se danas dogodila u Kabulu. Riječ je o daljinski upravljanoj bombi koja je bila skrivena u automobilu koji je udario u vojno vozilo ISAF-a (NATO-ove međunarodne snage za pomoć sigurnosti)", rekao je Hakimi za AFP.

Hakimi je uime talibana preuzeo i odgovornost za eksploziju mine koja je ubila rumunjskog vojnika vojne koalicije pod američkim vodstvom i ranila vojnika nedaleko od Kandahara.

"Riječ je o konvoju od pet vozila koji su prevozili rumunjske snage. U eksploziji je uništeno najmanje jedno vozilo u kojemu nitko nije preživio", kazao je.

Stanje je i dalje napeto u južnim i jugoistočnim pokrajinama Afganistana uz pakistansku granicu u kojima je pobuna talibana, koji su koncem 2001. svrgnuti s vlasti, još aktivna i u kojima su se s dolaskom proljeća pojačali napadi.

Procjenjuje se da je broj talibanskih boraca i njihovih pristaša oko 2.000. Snage međunarodne koalicije koju predvode Sjedinjene Države imaju pak 18.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙