FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji Ministarstva zdravstva i medicinskih fakulteta

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić idekani četiri medicinska fakulteta iz Zagreba, Rijeke, Splita iOsijeka potpisali su u utorak Sporazum o suradnji u području edukacijei usavršavanja zdravstvenih djelatnika na temelju međunarodnih ieuropskih standarda.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić i dekani četiri medicinska fakulteta iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka potpisali su u utorak Sporazum o suradnji u području edukacije i usavršavanja zdravstvenih djelatnika na temelju međunarodnih i europskih standarda.

Fakulteti će zajednički izraditi jedinstveni katalog znanja, stavova i vještina studija medicine, u što će uključiti najvrsnije predstavnike fakulteta, stoji u sporazumu.

"Po prvi puta četiri hrvatska medicinska fakulteta zajedno će raditi na edukativnim programima - programima stručnih ispita, specijalizacija i užih specijalizacija u sklopu standarda Bolonjskog procesa", istaknuo je ministar Ljubičić.

Najavio je skoro donošenje točnog programa specijalizacija i užih specijalizacija što će, po ulasku Hrvatske u EU, omogućiti normalnu razmjenu domaćih i inozemnih stručnjaka.

Potpisivanju sporazuma nazočan je bio i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac koji je rekao da su hrvatski znanstveni programi komparativni onima u svijetu što se vidi po vrednovanju hrvatskih diploma, a tome će dodatno pridonijeti prilagodba Bolonjskoj deklaraciji.

Primorac je istaknuo da je pri kraju izrada programa medicinskog studija za koji je predloženo da traje šest godina. Lani je u Hrvatskoj primljeno 820 znanstvenih novaka, među kojima je veliki broj medicinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙