FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marksistički pobunjenici ubili četiri policajca

BOGOTA, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kolumbijski marksističkipobunjenici napali su u ponedjeljak iz zasjede na brdskoj cestipolicijsku patrolu i ubili četiri policajca i jednog civila, rekla jepolicija.
BOGOTA, 3. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Kolumbijski marksistički pobunjenici napali su u ponedjeljak iz zasjede na brdskoj cesti policijsku patrolu i ubili četiri policajca i jednog civila, rekla je policija.

Napad na policijsku patrolu pripisuje se Kolumbijskim revolucionarnim oružanim snagama (FARC), čiji su pripadnici na nekoliko sati blokirali cestu između Ibague i Cajamarca u središnjoj provinciji Tolima. To je posljednji u valu napada na kolumbijske sigurnosne snage.

U odvojenim napadima na pobunjenike, kolumbijske snage ubile su devetero gerilaca, pripadnika FARC-a i jedne druge marksističke oružane skupine, u blizini grada Segovia.

Napad na pobunjene marksiste dio je vladina plana usmjerenog protiv gerilaca u tom dijelu provincije, rekli su službenici.

Marksistički pobunjenici već se 40 godina bore za socijalističku revoluciju. FARC je nastao kao seoska milicija, a ojačao je zahvaljujući prodaji kokaina i novcu namaknutom od otkupnina. Godišnje u sukobima u Kolumbiji strada više tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙