FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tigrovi u Indiji su na rubu istrebljenja

NEW DELHI, 30. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica nove indijskeradne skupine, koja se bori za očuvanje tigrova, izjavila je u petakda su te velike mačke u Indiji na rubu istrebljenja zbog pomamezvjerokradica.
NEW DELHI, 30. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica nove indijske radne skupine, koja se bori za očuvanje tigrova, izjavila je u petak da su te velike mačke u Indiji na rubu istrebljenja zbog pomame zvjerokradica.

Indijski mediji i aktivisti za zaštitu životinjskog svijeta izvijestili su o zabinjavajućem smanjenju broja tigrova širom zemlje nakon čega je premijer Manmohan Singh naredio policijsku istragu i uspostavio radnu skupinu za spašavanje te životinjske vrste.

"Posvuda je zabilježeno smanjenje broja tigrova - u Indiji, Laosu, Mianmaru. Tigrovi su gotovo na rubu istrebljenja", rekla Sunita Narain, čelnica radne skupine.

Prije stotinu godina u Indiji je bilo oko 40.000 tigrova. Sada vladini podaci govore o brojci od 3.700, dok neki stručnjaci tvrde da ih je jedva 2.000.

"Pitanje tigrova izaziva veliku zabrinutost...Zvjerokradice su vrlo aktivne u velikom dijelu Azije", rekla je ona i odala da vlasti moraju poduzeti hitne korake kako bi istražili ubijanje životinja. "Nećemo čekati da nestane i posljednji tigar", istaknula je.

Trgovina mrtvim tigrovima je nezakonita, ali za jednog tigra cijena na međunarodnom tržištu je do 50.000 američkih dolara. Organi i dijelovi tijela tigra popularni su u kineskoj medicini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙