FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalna povorka ide prema Maksimiru

ZAGREB, 1. svibnja 2005. (Hina) - Središnja proslava 1. svibnja,Međunarodnog praznika rada, održava se danas u Maksimiru, kamo se u 10sati s Jelačićeva trga uputila sindikalna povorka s oko 400 članova izsvih šest sindikalnih središnjica.
ZAGREB, 1. svibnja 2005. (Hina) - Središnja proslava 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, održava se danas u Maksimiru, kamo se u 10 sati s Jelačićeva trga uputila sindikalna povorka s oko 400 članova iz svih šest sindikalnih središnjica.

Povorka predvođena predsjednicima središnjica istaknula je na glavnom transparentu poruku "Politiku i političare u službu rada i radnika", što je i geslo ovogodišnjeg obilježavanja 1. svibnja.

Povorka bi trebala doći do Maksimira iza 11 sati, a oko podneva počinje službeni dio programa govorima predsjednika sindikalnih središnjica, koji će se osvrnuti na aktualnu gospodarsku i socijalnu situaciju u Hrvatskoj.

Okupljenima će se potom obratiti potpredsjednik Vlade Damir Polančec i pročelnik kabineta predsjednika Republike Hrvoje Cvitanović.

U zabavnom dijelu programa na Velikoj pozornici sudjeluju Zagrebački mališani, Flajer, Six swing orkestra, Kraljevi ulice, Vladimir Kočiš Zec, Davorin Bogović, Boris Babarović, Elemental, Shorty, Stampedo, Mile i Hladno pivo, Zabranjeno pušenje i Plesni klub Bravo.

U 11 sati kod Velike pozornice počinje podjela 16.000 porcija besplatnog prvosvibanjskog graha.

Sindikat poljoprivrede istodobno obilježava 1. svibnja na Markovu trgu, gdje već treći dan prosvjeduju radnici Sljemena.

Tristotinjak radnika, koji traže isplatu zaostalih plaća i vraćanje dionica Sljemena HFP-u, obišli su predsjednici sindikalnih središnjica, a priključili su im se i predstavnici svih podružnica Sindikata poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙