FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat trgovine poziva poslodavce da na 1. svibnja zatvore trgovine

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske (STH)poziva sve poslodavce koji su namjeravali na 1. svibnja držatiprodavaonice otvorene da ih zatvore, jer je ove godine 1. svibnja inedjelja i državni blagdan i Međunarodni praznik rada, pa nije poštenona praznik rada tjerati prodavače da rade.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske (STH) poziva sve poslodavce koji su namjeravali na 1. svibnja držati prodavaonice otvorene da ih zatvore, jer je ove godine 1. svibnja i nedjelja i državni blagdan i Međunarodni praznik rada, pa nije pošteno na praznik rada tjerati prodavače da rade.

STH u priopćenju podsjeća da se već deset godina bori da se rad nedjeljom zakonom zabrani, a Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima je 1. svibnja određen kao blagdan na koji se ne radi.

Sindikat podsjeća da se rad na 1. svibnja mora platiti kao nedjeljni rad uvećan za 25 posto, kao blagdanski rad uvećan za 100 posto i kao prekovremeni rad uvećan za 50 posto, te se radniku mora u idućem tjednu omogućiti dan odmora.

STH očekujemo da će poslodavci zatvoriti prodavaonice za 1. svibnja, a za one koji ipak budu radili sindikat će zatražiti inspekcijski nadzor i provjeriti je li taj rad bio uvećano plaćen i jesu li radnici dobili dan tjednog odmora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙