FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena deseta obljetnica Hrvatskoga slova

ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Prigodnim programom i uručenjemnagrada zaslužnicima, danas je u Hrvatskoj kulturnoj zakladi (HKZ) uZagrebu obilježena 10. obljetnica tjednika za kulturu Hrvatskogaslova.
ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Prigodnim programom i uručenjem nagrada zaslužnicima, danas je u Hrvatskoj kulturnoj zakladi (HKZ) u Zagrebu obilježena 10. obljetnica tjednika za kulturu Hrvatskoga slova.

Prije početka programa sudski je dostavljač Stjepanu Šešelju, ravnatelju Hrvatske kulturne zaklade koja izdaje Hrvatsko slovo, uručio poziv da u ponedjeljak na zagrebačkome Županijskom sudu preuzme hašku optužnicu koja ga tereti zbog objavljivanja transkripta svjedočenja zaštićenog svjedoka sa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću.

Plaketu s uvezenim brojevima Hrvatskoga slova posmrtno je dobio prvi glavni urednik tog lista Dubravko Horvatić. Plaketa je uručena njegovim kćerima, a ista su priznanja dobili i Mile Maslać, Ivan Jindra, Igor Mrduljaš, Stjepan Šulek, Mirko Stojić i Denis Lešić.

Govoreći o Hrvatskome slovu, glavni urednik Marijan Križić je istaknuo kako list "spada u jednu od rijetkih oaza hrvatskoga kulturnog identiteta". Iz Hrvatskoga slova uvijek su izlazile poruke koje potvrđuju hrvatski nacionalni identitet i štite nacionalne probitke, dodao je.

U sklopu programa svirao je Gudački kvartet Rucner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙