FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro zadovoljan nakon Derbezovog povlačenja

HAVANA, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik FidelCastro izrazio je u petak zadovoljstvo nakon povlačenja meksičkogkandidata za mjesto glavnog tajnika Organizacije američkih država(OAS) Luisa Ernesta Derbeza i rekao da se radi o novom porazuSjedinjenih Država.
HAVANA, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik Fidel Castro izrazio je u petak zadovoljstvo nakon povlačenja meksičkog kandidata za mjesto glavnog tajnika Organizacije američkih država (OAS) Luisa Ernesta Derbeza i rekao da se radi o novom porazu Sjedinjenih Država.

"To je još jedan poraz. Zadovoljan sam", rekao je Fidel Castro čija je zemlja 1962. isključena iz panameričke organizacije.

Kubanski predsjednik je držao govor u jednom kazalištu Havane protiv Zone slobodne razmjene Amerika, koju promovira Washington. Nazočan je bio i predsjednik Venezuele Hugo Chavez, njegov najvjerniji saveznik u regiji.

Nakon dolaska meksičkog predsjednika Vincentea Foxa na vlast 2000. godine, pogoršavaju se odnosi između Meksika i Kube.

OAS je osnovana 1948. početno s 21 zemljom članicom, a danas su u organizaciji sve zemlje američkog kontinenta osim Kube, njih 34.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙