FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javna bilježnica iz Labina razriješena zbog krivotvorenja službene isprave

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa razriješila jedužnosti javnu bilježnicu iz Labina Ingrid Zustović-Batelić koja jezbog krivotvorenja službene isprave pravomoćno osuđena na šest mjesecizatvora, uvjetno na dvije godine, priopćeno je danas iz Ministarstvapravosuđa.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa razriješila je dužnosti javnu bilježnicu iz Labina Ingrid Zustović-Batelić koja je zbog krivotvorenja službene isprave pravomoćno osuđena na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa.

Razrješenje javne bilježnice uslijedilo je nakon pravomoćne presude pulskog Općinskog suda koji ju je proglasio krivom jer je u svom uredu potpisom i službenim pečatom nezakonito ovjerila potpis stranke bez njezine nazočnosti i to unijela u javnobilježnički upisnik o ovjerama.

Ministrica je odluku donijela na temelju odredbe Zakona o javnom bilježništvu prema kojoj se javni bilježnik razrješuje dužnosti ako je osuđen za kazneno djelo iz koristoljublja ili drugog nečasnog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Spise, knjige, pečat i službeni grb razriješene javne bilježnice preuzet će predsjednik Općinskog suda u Labinu, a taj će sud izdavati otpravke i izvode iz spisa, kažu u Ministarstvu pravosuđa.

Ingrid Zustović-Batelić treći je razriješeni javni bilježnik ove godine. Tu je službu morala napustiti javna bilježnica iz Pitomače koja je pravomoćno osuđena na novčanu kaznu zbog ovjere lažnu punomoć, te splitski javni bilježnik koji deset godina nije plaćao porez, zakinuvši državu za oko 800 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙