FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić sa svećenicima posjetio Krakow

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu duhovno-studijskog posjetaPoljskoj 40 najmlađih svećenika i đakona Zagrebačke nadbiskupijepredvođenih kardinalom Josipom Bozanićem posjetili su u četvrtakKrakow, priopćeno je iz Ureda zagrebačkoga nadbiskupa za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu duhovno-studijskog posjeta Poljskoj 40 najmlađih svećenika i đakona Zagrebačke nadbiskupije predvođenih kardinalom Josipom Bozanićem posjetili su u četvrtak Krakow, priopćeno je iz Ureda zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Hodočašće Krakowu započeli su svetom misom koju je u svetištu Božjeg milosrđa predvodio kardinal Bozanić. To je svetište u kolovozu 2002. posvetio papa Ivan Pavao II za svoga sedmog i do sada posljednjeg posjeta svojoj domovini Poljskoj.

Kardinal je u propovijedi, osvrnuvši se na Papinu encikliku Dives in misericordia, govorio o Božjem milosrđu koje je velika poruka 20. stoljeća osobito nakon svih zala koja su se dogodila u tome stoljeću. Istaknuo je kako jedino Božje milosrđe liječi rane i otvara budućnost za čovjeka te omogućuje istinsko i cjelovito opraštanje i pomirenje.

Nakon mise hodočasnici su posjetili samostan milosrdnih sestara i samostansku kapelicu u kojoj se nalazi grob sv. Faustine Kowalske, velike promicateljice poruke Božjeg milosrđa. Potom su svećenici zajedno s kardinalom pohodili i pavlinski samostan i bogosloviju u Krakowu te crkvu gdje je ubijen sv. Stanislav, biskup i mučenik. Odatle su se zaputili u krakovsku katedralu gdje su se pomolili na njegovom grobu. Putovanje završava u petak posjetom rodnom mjestu pape Ivana Pavla II. Wadowicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙