FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 31. ožujka

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 31. ožujka.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 31. ožujka.

DEN HAAG - Prvo pojavljivanje pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY) u Den Haagu bivšeg generala bosanskih Srba Radivoja Miletića. On će se pred Tribunalom izjasniti o krivnji za pokolj muslimana u Srebrenici ljeti 1995. godine.

WASHINGTON - Upravni odbor Svjetske banke glasovat će o nominaciji Paula Wolfowitza za direktora te organizacije. Imenovanje Wolfowitza (61), sadašnjeg zamjenika američkog ministra obrane, izazvalo je negativne međunarodne kritike, osobito nevladinih organizacija.

BIŠKEK - Predsjedavajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel boravit će u Kirgistanu. Rupel će se sastati s predstavnicima sadašnje vlasti, a nekadašnje oporbe koja je s dužnosti svrgnula predsjednika Aslana Akajeva i preuzela vođenje države u svoje ruke.

ZIMBABVE - U Zimbabveu će se održati parlamentarni izbori na kojima će 5.7 milijuna birača izabrati 120 parlamentarnih zastupnika. Glavni konkurenti su Pokret za demokratske promjene 53-godišnjeg Morgana Tsavangiraija i Afrička narodna zajednica - Patriotska fronta predsjednika Roberta Mugabea.

Dežurni urednici:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙