FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Zahlađenje odnosa BiH i Hrvatske

MOSTAR, 27. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Predsjedništva BiHBorislav Paravac u izjavi za mostarski Dnevni list od srijede jeocijenio da je "između Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupiloizvjesno zahlađenje odnosa kao rezultat niza čimbenika i događanjaposljednjih mjeseci".
MOSTAR, 27. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Predsjedništva BiH Borislav Paravac u izjavi za mostarski Dnevni list od srijede je ocijenio da je "između Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupilo izvjesno zahlađenje odnosa kao rezultat niza čimbenika i događanja posljednjih mjeseci".

Glavni razlozi za nastanak takve situacije su, po Paravčevom tumačenju, neriješeno pitanje luke Ploče, suspenzija dijela Ugovora o slobodnoj trgovini s Hrvatskom koju je donijelo Vijeće ministara BiH, te odbijanje davanja agremana Branku Kesiću za veleposlanika u Hrvatskoj čime su diplomatski odnosi, kako je napomenuo, svedeni na razinu otpravnika poslova.

Na upit kada bi i na koji način moglo biti rješeno pitanje Luke Ploče Paravac je rekao da je rješavanje tog pitanja od interesa i za BiH i za Hrvatsku, te da su svi dosadašnji nesporazumi posljedica, kako se izrazio, malih proceduralnih neusuglašenosti. "Bili smo blizu dogovora i da smo imali malo više tolerancije i strpljenja, nitko ne bi bio na gubitku i danas bismo imali taj sporazum. Razvoj BiH bez dobrih komunikacija i korištenja Luke Ploče je pod znakom pitanja jer je to naš najbolji izlazak u svijet", dodao je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙