FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad dobiti Siemensa

MUENCHEN, 27. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemački inženjerski koncernSiemens izvijestio je u srijedu o padu neto dobiti u prva tri mjesecaove godine na 781 milijun eura u odnosu na prošlogodišnjih 1,21milijardu eura zbog daljnjih teškoća u dijelu poslovanja s mobilnimtelefonima.
MUENCHEN, 27. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemački inženjerski koncern Siemens izvijestio je u srijedu o padu neto dobiti u prva tri mjeseca ove godine na 781 milijun eura u odnosu na prošlogodišnjih 1,21 milijardu eura zbog daljnjih teškoća u dijelu poslovanja s mobilnim telefonima.

Prihodi u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosili su 18,6 milijardi eura, što je 4,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Nove narudžbe, u vrijednosti gotovo 20,7 milijardi eura, veće su za 5 posto u odnosu na lani.

Izvršni direktor Siemensa Klaus Kleinfeld predstavio je u Lisabonu planove o izdvajanju gubicima pogođene podružnice za mobilne telefone u zasebnu tvrtku, te izrazio sigurnost u pogledu pronalaženja rješenja s jednim ili više partnera nakon toga. Potencijalni partneri su Motorola i tajvanska kompanija Acer, kažu industrijski izvori.

Odjel mobilnih telefona Siemensa ostvario je u prva tri mjeseca gubitak od 138 milijuna eura, približno jednako kao u prethodna dva tromjesečja.

Analitičari tvrde da Siemens gubi udio na tržištu mobilnih telefona zbog presporog uvođenja novih tehnoloških mogućnosti poput brzog pristupa Internetu i music playera

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙