FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA istražuje nerede u Bamaku

ZURICH, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Međunarodna nogometna federacija(FIFA) najavila je pokretanje istrage o neredima na utakmici Mali -Togo u afričkim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006.godine.
ZURICH, 29. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) najavila je pokretanje istrage o neredima na utakmici Mali - Togo u afričkim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Utakmica je prekinuta u 90. minuti kada je tisuće gledatelja provalilo na teren u Bamaku nakon što je reprezentacija Toga postigla vodeći pogodak za 2:1. Više od 50.000 gledatelja na stadionu u glavnom gradu Malija nije moglo podnijeti još jedan neuspjeh svoje nacionalne selekcije, a policija je uz upotrebu sile i suzavca rastjerala navijače koji su potom u okolnim ulicama nastavili sa neredima i paljenjem vozila. Policija je priopćila da je najmanje 19 ljudi ozlijeđeno, no strahuje se da je broj daleko veći, jer je raspojasana gomila napala i bolničare koji su pružali pomoć unesrećenima.

"FIFA najstrože protestira protiv događaja koji su se dogodili u Bamaku. To nema veze sa sportom i nakon istrage donijet ćemo odluku o možebitnim kaznama," poručili su iz krovne nogometne organizacije.

Početkom ovoga mjeseca zbog divljanja navijača i loše organizacije utakmica kažnjeni su Albanija i Kostarika, čije će reprezentacije iduće utakmice u kvalifikacijama za SP igrati pred praznim tribinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙