FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: HDZ predao do ponoći obje zborne liste

OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ)predala je do zakonskog roka, koji je istekao u ponoć, izborne listeza skupštinu Osječko-baranjske županije i za Gradsko vijeće Osijeka.
OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predala je do zakonskog roka, koji je istekao u ponoć, izborne liste za skupštinu Osječko-baranjske županije i za Gradsko vijeće Osijeka.

Nešto iza 23 sata Županijskom izbornom povjerenstvu predana je HDZ-ova izborna lista za skupštinu Osječko-baranjske županije čiji je nositelj Tomislav Ivić, stranački povjerenik Osječko-baranjsku županiju. Drugi na listi je Dragan Kovačević, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a treći je koalicijski partner Zdravko Vukić, predsjednik HSLS-a Osječko-baranjske županije.

Nakon predaje kandidacijske liste Dragan Kovačević je novinarima izjavio da je među 47 kandidata na listi, četiri iz HSLS-a. Ocijenio je da kandidati na listi jamče dobar uspjeh na predstojećim izborima.

Na novinarski upit kako to da je prije podne bio na konferenciji za novinare s Branimirom Glavašem, čiji je program i nezavisnu listu podržao, a navečer se našao na drugoj listi, Zdravko Vukić je rekao: "Nisam tada znao da je Glavaš izbačen iz HDZ-a, a mi smo sklopili koalicijski sporazum s HDZ-om".

Županijskom izbornom povjerenstvu do 24 sata, kada je bio rok za predaju lista, predano je 11 kandidacijskih lista.

Gradskom izbornom povjerenstvu do zakonom utvrđenom roka predano je 15 kandidacijskih lista, među kojima i lista HDZ-a čiji je nositelj Luka Crnković.

Jučer su županijska i gradska organizacija HDZ-a raspuštene, a izborne liste su satavljene sinoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙